Vakantiehuisje Spanje

Spanje is een prachtig land, met een rijke cultuur, bijzondere steden en lekker eten. De laatste jaren is het land een stuk goedkoper geworden dankzij de economische crisis. Bepaalde gebieden, met name rondom grote steden zoals Barcelona, Valencia en Madrid, zijn en blijven uiteraard duur. In andere gebieden, zelfs aan de kust, zijn de prijzen de afgelopen tijd echter flink gedaald. Aangezien een tent op een camping in Spanje al snel te heet wordt en een hotel al snel te duur, is een van de goedkopere vakantiehuisje een leuk alternatief.

Prijskaartje Spaans vakantiehuisje

Uiteraard is de prijs van een vakantiehuisje in Spanje afhankelijk van zowel de ligging van het huisje, als de voorzieningen. Aangezien Spanje, met name richting het zuiden, behoorlijk warm is, beschikken vele vakantiehuisjes wel over een zwembad. Vaak gaat het om vakantiehuisje in een vakantiepark en is het zwembad dus gedeeld met andere gasten. In enkele gevallen hebben de huisjes een privézwembad. Daarbij gaat het over het algemeen wel om de duurdere vakantiehuizen. Toch zijn zelfs de “duurdere”huisjes in vergelijking tot andere vakantielanden, zoals bijvoorbeeld Frankrijk, niet heel duur. Langs de oostkust, in de buurt van Aragón, Catalonië, Costa Brava, Costa Blanca, Costa Dorada (of Costa Daurada) en langs de noordkust, in de buurt van Cantabrië, kan je soms al een huis huren vanaf tweeënveertig euro per week (op basis van een verblijf met twee personen). In de meeste buurlanden loopt het huren van een vakantiehuis meestal in de honderden euro’s per week. Het verschil in prijs is dus aanzienlijk.

Verhuurbedrijf of particulier huren in Spanje

In veel landen is het, als je goed zoekt op internet, vaak goedkoper om particulier een vakantiehuis te huren dan via een verhuurbedrijf. In Spanje is dit echter niet het geval. Aangezien Spaanse vakantieparken huisjes verhuren die soms echt spotgoedkoop zijn, is het als particulier bijna niet mogelijk om daarmee te concurreren.