Vakantiehuisje België

België is een ideale vakantiebestemming om vanuit Nederland naar toe te gaan. Het is een land met een prachtige natuur, met name de Ardennen zijn erg bijzonder. Daarnaast is het een land met indrukwekkende steden, zoals Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge, en niet onbelangrijk: ze spreken er Nederlands. Ook is het land vanuit Nederland in hooguit een paar uurtjes te bereiken. Dit is ideaal voor mensen die niet van (auto)reizen houden, maar toch op vakantie willen.

Prijzen vakantiehuizen België

De prijzen van vakantiehuizen in België vallen erg mee. Dat wat je extra betaalt ten opzichte van bijvoorbeeld een huisje in Spanje, spaar je uit door de verminderde reiskosten. Opvallend is dat de vakantiehuizen in Wallonië, het Franstalige deel van België een stuk lager liggen dan die van vakantiehuizen in Vlaanderen, het Nederlandstalige deel van België. In Wallonië kan je vanaf rond de honderd euro per week een huisje huren. In Vlaanderen ligt het startpunt op bijna het dubbele.

Kwaliteit vakantiehuizen België

De kwaliteit van vakantiehuizen in België is over het algemeen aardig goed. De meeste huizen beschikken over een woonkamer, keuken, badkamer, enkele slaapkamers en vaak een terras. Als je het huisje deelt met enkele familieleden, wat rustig kan aangezien er vaak sprake is van meerdere slaapkamers, dan vallen de kosten heel erg mee. In België zijn vele huizen te huur in vakantieparken. Dit is voornamelijk voor kinderen erg leuk, aangezien speeltuin, supermarktje, restaurant en zwembad dan dicht in de buurt zijn. Ook hebben vakantieparken vaak een kinderopvang en entertainmentprogramma. Je kan er echter ook voor kiezen om particulier te huren. Dit kan je het beste doen via internet. Het nadeel hiervan is echter dat vakantiehuizen vaak in het bos of iets dergelijks staan en dat je voor voorzieningen als de supermarkt dus altijd met de auto moet.