Vakantiehuisje Frankrijk

Een vakantiehuisje Frankrijk, wie wil dat nou niet? Wanneer je op zoek bent naar een vakantiebestemming waarbij je zon, zee, strand en ook nog eens lekker eten en een prachtige omgeving hebt, dan denk je al snel aan Frankrijk. In dit land kan je alles vinden wat je maar wenst als het gaat om vakantiebestemmingen en het land is ook nog eens heel gemakkelijk per auto te bereiken vanuit Nederland. Niet iedereen houdt echter van kamperen en hotels zijn ook niet altijd handig, omdat er geen keuken in zit en je dus altijd uit eten moet. Hierdoor kan de prijs van je vakantie flink oplopen. Een leuk alternatief is een vakantiehuis in Frankrijk huren. Maar waar kan je het beste een vakantiewoning huren? En hoe duur is dat precies?

Het prijskaartje

Frankrijk staat niet bepaald bekend als een goedkoop vakantieland. De prijs van een vakantiehuisje is echter voor een groot deel afhankelijk van de ligging. Als je aan de Franse kust, midden in Marseille, Montpelier of Bordeaux een huisje wil huren, dat zal dat je zeker een flinke duit gaan kosten. Als je echter ook tevreden bent met een huisje in het noorden, binnenland of de Pyreneeën, dan ben je al een stuk goedkoper uit.

Vakantiehuisje via organisatie of particulier

Vakantiehuisjes heb je in Frankrijk in alle soorten vormen en maten. Uiteraard is de prijs van het huisje niet alleen afhankelijk van de ligging, maar ook van de grootte van het huis en de voorzieningen, zoals airco en zwembad. Als je een vakantiehuisje gaat boeken bij een reisorganisatie of via internet, dan kom huizen tegen van verhuurorganisaties, maar ook van particuliere verhuurders. Dat laatste kan wel eens de moeite zijn om naar te kijken, voornamelijk wat betreft prijs. Een leuk idee, met name voor mensen met kinderen, is om een vakantiehuis te boeken op een vakantiepark. Voorzieningen zoals een zwembad, supermarkt, speeltuin, restaurant en kinderopvang zijn dan altijd in de buurt.