Vakantiehuisje Italië

Wie op vakantie wil naar een zonnig land, met veel winkelmogelijkheden en vooral een indrukwekkende cultuur, zit in Italië altijd goed. Op de camping staan kan in Italië, voornamelijk vanwege de hitte, echter wel een uitdaging zijn, zeker als je kinderen hebt. Hotels zijn ook niet ideaal, aangezien je dan altijd buiten de deur moet eten en drinken. Dit is Italië wel erg lekker, maar wordt op den duur wel een beetje prijzig. Een goede oplossing is het huren van een vakantiehuisje in Italië. Maar waar huur je zo’n huisje en is het wel een beetje te betalen?

Noorden en westen zijn prijzig, het zuiden goedkoop

Met name het noorden, rondom het Gardameer en het westen van Italië zijn populaire en daardoor prijzige vakantiebestemmingen. Het zuiden van Italië, met name Calabrië en Sicilië, is echter een stuk goedkoper, terwijl dit ook ontzettend mooie en zonnige gebieden zijn. Sicilië heeft onder andere te kampen met een slechte reputatie dankzij de maffia, maar als toerist zal je hier weinig tot niets van merken. Van het prijsverschil in vakantiehuisjes merk je echter wel wat. In het zuiden kan je vakantiehuisjes en/of appartementen huren vanaf vijfentwintig euro per nacht. Naar het noorden toe loopt de prijs gestaag op. Uiteraard is de prijs niet alleen afhankelijk van de locatie maar ook van voorzieningen als een privézwembad.

Verhuurorganisatie of particulier huren

In Italië heb je de optie om via een verhuurorganisatie, zoals Belvilla, of van een particuliere verhuurder te huren. Particulier vakantiehuisjes huren is tegenwoordig erg populair, aangezien het vaak goedkoper is. Vaak worden dergelijke huisjes via internet aangeboden. De laatste jaren begint Italië als vakantieland in populariteit iets af te nemen onder Nederlanders en Belgen. Het gunstige effect is dat de toch al niet al te dure vakantiehuisjes daardoor nog iets goedkoper worden.