Vakantiehuisje Portugal

Portugal is een prachtig land dat ideaal is voor een zonvakantie. Het lange, smalle land heeft ontzetten veel kust en strand, en het mooie weer zorgt er voor dat je daar ook altijd wel naar toe wil. Maar ook op het gebied van natuur heeft Portugal een hoop te bieden. Zo heb je er bijvoorbeeld de diepe ravijnen in de Serra da Estrela. Verder heeft Portugal lieftallige witte dorpjes, de prachtige paleizen van Sintra en natuurlijk de bruisende en romantische stad Lissabon. Andere populaire steden zijn Porto, Braga en Setúbal. Kortom, het is een ideale plek om een keer een vakantiehuisje te boeken.

Portugal: populariteit groeit

De populariteit van Portugal als vakantieland groeit ieder jaar. Toch zijn de vakantiehuisje er niet echt duur. Dit komt vooral doordat Portugal vrij ernstig te leiden heeft gehad onder de economische crisis. Wat betreft vakantiehuizen heeft Portugal voor ieder wat wils. Of je nou op zoek bent naar een lieftallig klein huisje in de bergen of een grote villa vlak langs het strand, bij de populaire Algarve. In de Algarve zijn de steden Albufeira (ook bekend als de Portugese Benidorm), Praia da Rocha, Portimao en Vilamoura zeer in trek. Zandstranden als Praia Dona Ana, Meia Praia en Praia da Luz moet u eens gezien hebben.

Ook in dit land kan je kiezen uit vele verhuurbedrijven. Verhuurbedrijven als Belvilla en vacanceselect zitten overal in het land. Een andere optie is om te huren van particulieren. Uiteraard kan je er voor kiezen om te huren van een Portugees, maar ook Nederlanders bieden af en toe een huisje te huur aan in Portugal. Heel erg duur is dit niet.

In de minder populaire regionen kan je vanaf honderd euro per week al wel een huisje huren. In de Algarve is dit uiteraard duurder en ben je in ieder geval rond de driehonderd euro per week kwijt. Voor echte luxe villa’s ben je in deze regio wel zevenhonderd euro of meer per week kwijt. Voor dat geld heb je wel een eigen zwembad, grote tuin, airco, et cetera. Ook is er in dergelijke villa’s ruimte voor meerdere personen. Als je het met een aantal gezinnen huurt, dan is het dus ook wel weer te betalen.