Vakantiehuisje Nederland

Niet iedereen kan, wil of mag, om verschillende redenen, op vakantie naar het buitenland. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Nederland heeft een hoop te bieden, ook aan de Nederlandse toerist. Hoeveel Groningers zijn er nooit in Limburg geweest? En hoeveel Limburgers zijn er nooit in de randstad geweest? Ook in eigen land valt nog een hoop te ontdekken en beleven. Maar wat kost een vakantiehuisje in Nederland eigenlijk? Is het goedkoop of kan je voor dat geld ook wel op vakantie naar het buitenland? En waar en bij wie huur je de leukste huisjes?

Particulier huren, met name op de eilanden

Bekende en veel bezochte vakantieoorden in Nederland vind je natuurlijk op de Waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Alle eilanden zijn populair en vakantiehuisjes zijn hier, met name in de vakantieperioden, dan ook aan de prijzige kant. Een makkelijke en Nederlandse manier om goedkopere, particuliere vakantiehuizen te vinden is via marktplaats. Op deze verkoopsite worden vakantiehuizen regelmatig te huur aangeboden, op de Waddeneilanden, maar ook in andere gebieden in Nederland. Vaak wordt voor een week een huisje huren niet meer dan honderd euro gevraagd. Naast marktplaats zijn er een aantal websites speciaal voor het huren van particuliere vakantiehuisje in Nederland.

Vakantiehuis via een verhuurbedrijf

Als je om wat voor reden dan ook liever niet particulier huurt, dan kun je ook kiezen voor een vakantiehuisje van een verhuurbedrijf. Bedrijven zoals Belvilla, Roompot en Happy Homes verhuren vakantiehuizen in heel Nederland. Vooral de Veluwe, Overijssel, Drenthe, Friesland en Gelderland zijn in trek, maar ook Noord-Brabant en Limburg. Hoewel dit meestal wel iets meer kost dan het huren van een particulier vakantiehuis, heeft het ook voordelen. Als er bijvoorbeeld iets mis is met je huisje, dan kan je het verhuurbedrijf daarop aanspreken en dan regelen ze een nieuwe voor je. Een extra leuke aanbieder is natuurhuisje.nl, dit bedrijf verhuurt alleen huisje in de prachtige natuur.